Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vásárhelyi Kosársuli - Kalocsai K.E.

2009.12.14

2009. 12. 04.

Vásárhelyi Kosársuli - Kalocsai K.E.

131 - 89

 

Nagy izgalommal indultunk a Vásárhelyi Kosársuli elleni mérkőzésre. 2 és fél óra utazás után csapatunk megfáradtan és elgémberedve, de lelkesen érkezett meg Hódmezővásárhelyre.

Az első negyedben nem tudtuk felvenni a hódmezővásárhelyi fiatalok lendületes gyors ritmusát, s mi sem tudtuk a megszokott gyors játékunkat játszani. Dobásaink is pontatlanra sikeredtek, ellentétben a másik csapattal, így fordulhatott elő, hogy 20 pontos vezetésre tettek szert ellenfeleink. (39 - 19)

Ezt követően mindent megtettünk, hogy feljebb zárkózzunk az ellenfél fiatalabb, de annál lelkesebb játékosaihoz. Megpróbáltunk lefaragni a hátrányt, s a második negyedet 7 ponttos lemaradással zártuk. (34 - 28).

A harmadik negyedtől jött a feketeleves számunkra. Kezdtünk testileg és fejben is elfáradni , s a bírók is a hazai csapatot segítették, ezt mutatják a fault-eredmények. A harmadik negyed végére ismét nőtt a különbség a fault-aránynak köszönhetően (20-12), s a nekünk dobott sok büntető miatt könnyen elhúzott ismét az ellenfél csapata (27 - 16). "Így könnyen lehet kosarat szerezni."

Bár a végső eredmény nem ezt mutatja, de az utolsó negyedben sem adtuk fel a harcot és próbáltuk menteni a menthetőt. Beleadtunk apait-anyait, hogy csökkentsük a  visszavonhatatlan hátrányt, így jött ki a 131 - 89-es végső eredmény nagy sajnálatunkra.

A végeredmény kialakulásához az is hozzájárult, hogy a bírók ránk 28, az ellenfélre pedig 18 fault-ot fújtak. Ennek köszönhetően 44-szer állhattak a bűntetővonalra a vásárhelyiek, míg mi csak 22-szer.

A csapat dícséretére váljék, hogy ilyen magas pontot még egy csapat sem tudott dobni a vásárhelyiek ellen.

 

Részeredmények a mérkőzésről és pontszerzők:

I. negyed: 39 - 19

II. negyed: 33 - 26

III. negyed: 27 - 16

IV. negyed: 34 - 28

 

András Norbert: 26

Katus Zoltán: 19/9

Lakatos Péter: 15/6

Schmidt Rajmund:10

Juhász Ármin: 7

Vörös Balázs: 6

Tóth Bence: 6

Kanczler Ferenc: -

Csamangó Csaba: -

Czár Attila: -

 

Mérkőzést vezették:

Borbély Bánk, Varga Zoltán